Het ontstaan

Wie is

SATE van NAN

Mijn naam is Mirlanda Karrenbelt, getrouwd en  moeder van drie jongens. Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt  is sinds 2014 Sate van NAN een nieuwe uitdaging.


Het idee

Hoe komt een echt Nederlandse zonder Indische invloeden op het idee om een Foodtruck met sate te gaan beginnen?

Om dit uit te leggen, moet ik terug naar midden jaren 70-80. Mijn vader had in die tijd een bardancing in Apeldoorn. Hier kon je naast het dansen ook lekker eten en één van de populaire gerechten van de Maximbar was zijn zelfgekruide sate. De sate was en is bij die generatie nog steeds erg geliefd. Dat merk ik nog steeds elke keer als ik op een evenement sta waar bezoekers mijn verhaal lezen en zich de Maximbar en de sate nog goed weten te herinneren.


Al jaren lang hangt het recept van de sate in mijn keukenkastje. We hadden er groot succes mee  als we het voor onze privé BBQ’s klaarmaakten. Dit was de aanleiding om de stoute schoenen aan te trekken en “meer” te gaan doen met de sate.Het vervolg

Maandenlang heb ik gezocht naar een bus waarin ik mijn rijdende keuken kon maken. In het voorjaar van 2014 was het zover: de Bedford uit 1983 is het geworden. De bus heeft jarenlang dienstgedaan als ambulance in Engeland en heeft vast nooit kunnen dromen om omgetoverd te worden tot Foodtruck.


In de zomer van 2014 was het zover: ons eerste evenement was een buffet voor 200 personen bij een familietoernooi van een hockeyclub en een week later een 12,5 jarig huwelijk. Pfff, dat was spannend maar wat is het goed verlopen!  Sinds die vuurdoop draaien wij onze hand nergens meer voor om. Sate van NAN heeft sindsdien haar heerlijke eten geserveerd op vele bruiloften, festivals, straat- en bedrijfsfeesten, verjaardagen, tuinfeesten en fairs. En anno nu ben ik blij en trots om alleen maar positieve geluiden te horen over de heerlijke “Hollandse” Sate van NAN.


De naam

O ja, hoe kom ik dan aan de naam NAN? Mijn moeder noemt mij van kleins af aan al NAN in plaats van Mirlanda.

Dus vandaar en zeg nou zelf klinkt toch goed bij de saté ;)